Bij de meeste beleggers zal de spreuk “Sell in May but remember to come back in September” bekend voorkomen. Al decennialang weet deze beursspreuk er voor te zorgen dat een klein groepje beleggers uit angst voor dalende beurskoersen rond mei de beursvloer verlaat. Dit jaar doen beleggers er mogelijk verstandig aan om juist rond deze periode te beleggen.

Door alle hectiek rondom het coronavirus zou je bijna vergeten dat het ook een verkiezingsjaar is. In november zal bekend worden of Donald Trump zijn presidentstermijn met vier jaar kan verlengen, of dat hij het stokje moet doorgeven aan Joe Biden. Historisch gezien kunnen er in ieder geval goede beursmaanden gaan aanbreken.

Weten de beurzen de komende maanden in waarde te stijgen?

De analisten van Bank of America hebben de beursresultaten tijdens een Amerikaans verkiezingsjaar onder de loep genomen. Op de bovenstaande staafgrafiek zijn de resultaten van dit onderzoek in beeld gebracht. Sinds het jaar 1928 wist de S&P 500 index tijdens een verkiezingsjaar in de periode juni-augustus in 74% van de gevallen in het groen te sluiten. De gemiddelde stijging tijdens die periode bedraagt 7%. Ook de periode juli-september verloopt over het algemeen rooskleurig voor Wall Street.

Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst. Dit onderzoek maakt echter wel duidelijk dat gemiddeld gezien de beste beursperiode tijdens een Amerikaans verkiezingsjaar op het punt van aanbreken staat. En mogelijk kan dat de stieren een extra zetje in de rug gaan geven.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar