Het einde van het beursjaar is genaderd en de meeste beleggers kijken reikhalzend uit naar het nieuwe beursjaar. Met name voor de zilverbeleggers kunnen er hoopgevende maanden gaan aanbreken. Traditioneel gezien bevindt de zilvermarkt zich immers in de beste periode van het jaar.

Gisteren wist de zilverprijs goede zaken te doen. De prijs van zilver wist uiteindelijk ruim 2,5% in waarde te stijgen. Al enkele weken zit het edelmetaal in de lift en daarbij weet zilver een betere prestatie af te leveren dan goud. De kans is aanwezig dat de zilverprijs ook in het nieuwe jaar de stijgende trend een vervolg weet te geven. Het verleden voorspelt in ieder geval veel goeds voor de zilvermarkt.

Zilvermarkt beschikt nog steeds over voldoende potentieel

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van EquityClock, is te zien dat de zilverprijs traditioneel gezien het beste weet te presteren in de periode van medio december tot en met medio april. In die periode van vier maanden weet het edelmetaal gemiddeld ruim 10% in waarde te stijgen. Geen enkele periode van het jaar is beter voor de zilverprijs.

Aangezien de zilverprijs nog steeds ver achterloopt op de goudprijs, lijkt dit edelmetaal nog over voldoende potentieel te beschikken. En dat is ook duidelijk terug te zien binnen de zilvermarkt. Er zijn immers nog steeds tal van zilvermijnaandelen op te noemen die nog steeds tegen een ‘discount’ aan de portefeuille toegevoegd kunnen worden. En voor die aandelen kan er een goede beursperiode gaan aanbreken.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!