Voor de meeste beurzen ligt een tegenvallende handelsweek achter de rug. Voor het eerst in weken tijd was er sprake van een rode eindstand. Voorlopig maken beleggers zich hier geen enkele zorgen over. Toch lijkt het verstandig te zijn om juist nu voorzichtig te werk te gaan.

Tijdens de afgelopen handelsweek werden de meeste indices geconfronteerd met een dalende beweging. Toch is er nog geen reden voor paniek. De beurzen noteren immers ten opzichte van enkele maanden geleden nog steeds tientallen procenten hoger en derhalve maken beleggers zich ook weinig zorgen.

Deze beursrally wordt door steeds minder aandelen gedragen

Mogelijk moeten beleggers zich wel iets meer zorgen gaan maken. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Index Indicators, te zien dat de huidige beursrally door steeds minder aandelen wordt gedragen. Al enkele maanden is er sprake van een dalende beweging bij het aantal aandelen dat boven haar 50-daagsgemiddelde beweegt. En dat terwijl de beurzen in die periode alleen maar verder in waarde wisten te stijgen.

Een dergelijke beweging noemen we ook wel een ‘negatieve divergentie’. Deze negatieve divergentie was ook zichtbaar bij belangrijke voorgaande toppen en de meest recente keer dateert uit februari 2020. Destijds werden beleggers ook al vroegtijdig gewaarschuwd voor een koersval. En we weten allemaal nog wel hoe het destijds is afgelopen.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.