Totaal onverwachts keerde tijdens de afgelopen weken de beweeglijkheid terug op de financiële markten. De verdere escalatie van de handelsoorlog tussen de VS en China wist dit te bewerkstelligen. En hoe langer dit handelsconflict blijft voortduren, hoe groter de onrust op de financiële markten kan worden.

Op maandbasis gemeten noteert de volatiliteitsindex (VIX) op dit moment meer dan 25% hoger. En dat heeft alles te maken met de beurscorrectie die gaande is op de aandelenmarkten. Zo noteert de Nasdaq Composite index op dit moment ruim 5% lager (maandbasis). Ook de Dow Jones en de S&P 500 index incasseerden harde berentikken, want daar staan de tellers inmiddels op een verlies van ruim 4%. Wat dat betreft is de bekende beursspreuk “Sell in May and go away” dit jaar van toepassing.

Beleggers moeten rekening houden met toenemende beweeglijkheid

Volgens E. Cantoni, specialist in het herkennen van koerspatronen, kan de beweeglijkheid tijdens de komende handelsdagen nog verder gaan toenemen. Hij deelde op Twitter de bovenstaande grafiek waarop te zien is dat de VIX-index op dit moment sterke gelijkenissen vertoont met de koersbeweging van de periode 2017-2018. En mocht die correlatie standhouden, dan moeten we de komende handelsdagen rekening houden met verdere onrust.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar