We leven op dit moment in een bijzondere tijd. Als reactie op de coronacrisis hebben de centrale banken een ruimhartig monetair beleid gelanceerd. Dit beleid moet er voor zorgen dat de wereldeconomie snel weet terug te keren naar het niveau van vóór de crisis. Dit ruimhartige monetaire beleid leidt ook tot negatieve rentestanden. En met name de Bitcoin lijkt daar van te profiteren.

Tijdens het begin van de coronacrisis wisten de rentestanden in korte tijd aanzienlijk op te lopen. Dat was destijds ook niet verwonderlijk, want als gevolg van de crisis nam het risico toe. En in ruil voor dat hogere risico willen geldgevers een hoger rendement zien. Toch was deze stijgende beweging slechts van korte duur. Toen de centrale banken hun monetaire beleid verruimden, daalden de rentestanden terug naar dieptepunten.

Beleggers vluchten naar de Bitcoin als bescherming tegen de negatieve rentes

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Rothko Research Ltd., is te zien dat er in de wereld voor een totaalbedrag van meer dan 18 biljoen dollar aan schulden uitstaan, die bestaan uit negatieve rentes. Met andere woorden krijgen de overheden in dit geval geld voor het lenen van geld. Een bizarre situatie die niemand tien jaar geleden had kunnen bedenken.

Op de grafiek is tevens te zien dat er al enkele jaren sprake is van een sterke correlatie tussen enerzijds het totale bedrag aan schulden met negatieve rentes en anderzijds de prestatie van de Bitcoin. Beleggers lijken dus ook naar de Bitcoin te vluchten als bescherming tegen de negatieve rentes. En de verwachting is niet dat het monetaire beleid van de centrale banken spoedig zal veranderen.

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven