De onderhandelingen tussen Brussel en Londen zijn op dit moment vergevorderd. Uiteraard moeten de Europeanen en de Britten het nog over veel gebieden eens worden, maar het is wel duidelijk dat premier May een voorstander is van een ‘zachte Brexit’. Ondanks de mogelijke zachte Brexit krijgen steeds meer Britten spijt van hun beslissing om de EU te verlaten.
Voor veel mensen is het nog steeds niet te begrijpen dat de Britten in de zomer van 2016 besloten om een einde te maken aan hun lidmaatschap van de Europese Unie. De pollmakers hadden niet gerekend op een dergelijke uitslag en daarom sloeg deze uitslag ook in als een bom. Inmiddels zijn we ruim twee jaar verder en steeds meer Britten beginnen de nare gevolgen van de Brexit te ondervinden.
De aanstaande Brexit is nu al te voelen
Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Deutsche Bank, is te zien dat de Britse economie van snelst groeiende economie is overgeslagen naar de langzaamste groeiende economie (in vergelijking met de Eurozone en Amerika). Deze grafiek laat dus duidelijk zien dat de aanstaande Brexit nu al gevolgen heeft voor de Britse economie.
En als gevolg van de minder hard groeiende economie komen steeds meer Britten tot de conclusie dat het geen slimme keuze was om de EU te verlaten. Deze trend is de afgelopen 12 maanden zelfs in een hogere versnelling beland.
Het is voor de Britten te hopen dat ze hun hoofd boven water weten te houden op het moment dat de banden met de EU daadwerkelijk doorbroken zijn.