Tijdens de handelssessie van donderdag was er sprake van rode koersborden. In Europa kleurden de beursborden zelfs donkerrood. Een dag later bewees de stier opnieuw dat het de touwtjes volledig in handen heeft. Op Wall Street werden er immers alweer nieuwe recordstanden op de borden getoverd. Houdt de stier ook de komende maanden de touwtjes volledig in handen?

Vooralsnog lijkt de beer geen schijn van kans te hebben. Elke noemenswaardige correctie wordt door beleggers immers aangegrepen om nieuwe posities aan de portefeuille toe te voegen. En vooralsnog hebben zij het gelijk aan hun zijde, want de beurzen weten al maanden nieuwe recordkoersen te realiseren. De beleggers die al wat langer meelopen weten echter dat een stijgende trend niet eeuwig kan standhouden.

Komt er binnen enkele maanden een einde aan deze Bull Market?

Het meest zorgwekkende aspect is wellicht te vinden in de hoek van de ‘shorters’. Dit zijn beleggers die speculeren op dalende beurskoersen. Door de fantastische beursprestaties van de afgelopen jaren is de groep shorters behoorlijk klein geworden. Sterker nog; het aantal shortposities is gedaald naar het laagste niveau ooit.

Dit is ook terug te zien op de bovenstaande grafiek afkomstig van NorthmanTrader. Op deze grafiek is de Bear/Bull Ratio in beeld gebracht (geel). Deze indicator is gedaald naar het laagste niveau ooit en laat zien dat er dus nog maar weinig ‘beren’ over zijn. In het jaar 2000 was er sprake van een soortgelijke situatie. Destijds kwam er enkele maanden later een einde aan de meerjarige Bull Market.

De beer ligt nu wellicht op zijn rug, maar hij is zeker nog niet verslagen.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar