Het coronavirus domineert al weken de voorpagina’s. En dat is ook niet verwonderlijk, want het dodelijke virus weet zich steeds verder te verspreiden. Met name in Europa is de snelle verspreiding zorgwekkend te noemen. Ondertussen zijn de wereldwijde beurzen geconfronteerd met forse koersverliezen. Welke beurs heeft eigenlijk het meeste last van het coronavirus?

De analisten van Bespoke hebben de coronabeursschade onlangs in beeld gebracht. De samenvatting hiervan is op de bovenstaande tabel in beeld gebracht. Op deze tabel is terug te zien dat de Griekse beurs op dit moment het hardste getroffen wordt. De teller staat daar inmiddels op een verlies van 38%.

Griekse beurs ondervindt de meeste hinder van het dodelijke virus

Voor veel beleggers is de koersval bij de Griekse beurs onbegrijpelijk. Zo heeft Griekenland op dit moment nog weinig last van besmettingen. Wat beleggers echter niet moeten vergeten is dat Griekenland voor het overgrote deel afhankelijk is van toerisme. En juist die sector zit op dit moment in de hoek waar de klappen vallen.

Daarnaast valt op dat de beursschade in China beperkt is. Dit is echter met name te danken aan de stimuleringsmaatregelen die de Chinese overheid heeft genomen om de economie te stimuleren. Als gevolg hiervan lijken beleggers het vertrouwen in Chinese aandelen niet op te zeggen.

3 goedkoopste aandelen voor 2020

Deze bedrijven hebben alles in huis om de toppers van 2020 te worden. Download hier jouw gratis gids: De goedkoopste aandelen voor 2020