Gisteren steeg de Dow Jones Industrial Average naar 30.046 punten, alweer een absoluut record. Beleggers die hoogtevrees beginnen te krijgen, hoeven niet te vrezen volgens Wall Street veteraan Byron Wien. Hij verwacht dat de bedrijfsresultaten in 2021 sterk zullen verbeteren en herstellen en dat de Dow Jones nog veel marge heeft om nog verder te stijgen.

Het sentiment op de beurzen zit goed, heel goed om precies te zijn. In de Verenigde Staten steeg de Dow Jones zelfs naar een absoluut record, namelijk 30.046 punten. Nooit eerder noteerde de Dow Jones zo hoog en dat zou beleggers wat angstig kunnen maken en zin doen krijgen om op de verkoopknop de drukken. Maar volgens Byron Wien, vicevoorzitter van Blackstone Adviosry Partners en Wall Street veteraan, kan de Dow nog veel hoger.

I think the retail investor should hang in there with the holdings that he or she feels confident about. I would not be an aggressive seller in this market environment.

De reden waarom Wien zo bullish is, heeft te maken met de vooruitzichten van de bedrijfsresultaten en het economische herstel in 2021. Hij is er van overtuigd dat de vaccins ervoor zullen zorgen dat we zullen terugkeren naar een normaal leven zonder restricties vanaf de lente volgend jaar en dat de bedrijfsresultaten maandelijks beter zullen worden.

Vertrouwen

Beleggers en investeerders hebben er veel vertrouwen in dat 2021 een goed beursjaar gaat worden met een sterk herstel van de Amerikaanse economie. Mike Mayo, managing director bij Wells Fargo, benadrukt dat de positieve ontwikkelingen een sterk effect hebben op de aandelenmarkten. Zelfs Biden’s voorkeur voor Janet Yellen als de nieuwe minister van Financiën wordt als een positief signaal ervaren door de markten.

Het feit dat Amerikaanse bankaandelen sterk aan het herstellen zijn, duidt volgens Mayo er op dat het vertrouwen onder beleggers en investeerders heel hoog is. Zelfs op de cryptomarkten zitten in de lift, wat zou aantonen dat men effectief bereid is om meer risico’s te nemen.

Bronnen: Yahoo Finance

Foto: Piqsels

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>