Net als met internetaandelen begin deze eeuw, heeft de forse daling van cryptomunten niets te maken met de ontwikkeling van de technologie. Prijs is niet de juiste maatstaf voor de waarde ervan. De echte waarde van Bitcoin en Co moet nog boven water komen, dat zegt Meltem Demirors van digital asset manager CoinShares.

Nieuwe technologie heeft veel tijd nodig om echt door te breken. Amazon had 9 jaar nodig om te herstellen van de dotcom-crash, Intel 15 jaar en Microsoft zelfs 17 jaar. Toch zijn dit de hoogvliegers van de aandelenmarkt op dit moment.

Een paradigma shift gaat niet van het ene op het andere moment. Mensen hebben tijd nodig om de technologie te begrijpen. Waar veel beleggers momenteel mee worstelen, is het nut van cryptomunten.

Bitcoin zou een veilige haven kunnen zijn, maar reageert niet op de crisis in Turkije. Ethereum was eerst een gedecentraliseerd platform, daarna een platform voor slimme contracten en dan een platform voor ICOs.

Volg meer dan 10.000 andere crypto-beleggers

Van FOMO naar echte waarde

De enige maatstaf die we momenteel hebben, zegt Meltem Demirors, is de prijs. Maar prijs is een imperfecte maatstaf. Beleggers moeten nu een maatstaf vinden die het beste bij de cryptomunten past en daaruit de waarde filteren.

Die maatstaf kan verschillende criteria zijn:

  • Store of value voor Bitcoin
  • Het aantal gebruikers voor Augur, Steem, …
  • Het gebruik van slimme contracten voor Ethereum, EOS, …

Eind vorig jaar was er duidelijk sprake van FOMO, maar er waren maar weinig beleggers die echt de onderliggende waarde van de cryptomunt konden vatten. Er werden enkel cryptomunten gekocht omdat de prijs omhoog ging.

Nu wordt het tijd om te zien waar de echte waarde van cryptomunten zit.

“We are starting to see real traction. A lot of it is really dependent on finding those data points, those metrics, that are going to drive that growth story,” – Aldus Meltem Demirors.

The bitcoin bubble has popped, but here’s why that’s good for crypto: Coinshares from CNBC.

Foto Credit: iStock

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)