De olieprijs is opnieuw bezig aan een geweldig jaar. Tijdens de afgelopen twee jaar wist het ‘zwarte goud’ al flink in waarde te stijgen en ook dit jaar blijft de trend vooralsnog noordwaarts gericht. Toch hoeft het niet zo te zijn dat alle beleggers die investeren in de energiesector hier ook de vruchten van plukken. De energiesector loopt immers op dit moment sterk achter op de olieprijs.

Opvallend genoeg weten de energieaandelen op dit moment nog geen hoge ogen te gooien op Wall Street. Er zijn namelijk genoeg energieaandelen te vinden die nog steeds onder hun hoogtepunt van 2016 of 2017 bewegen. En dat is wel bijzonder aangezien de olieprijs ver boven de hoogtepunten van 2016 en 2017 noteert.

Energiesector is ondergewaardeerd ten opzichte van de olieprijs

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat de energiesector op dit moment sterk achterblijft op de olieprijs. De prijs voor een vat ruwe olie wist tijdens het eerste halfjaar met 22% in waarde te stijgen, terwijl de S&P Energy Index slechts een stijging van 5 procent wist te realiseren.

Gaat de energiesector binnenkort beginnen aan een inhaalrace?