Sinds november 2020 is er al sprake van een imposante beursrally. Net na de Amerikaanse verkiezingen werd deze rally op gang gebracht en zelfs de meeslepende langdurende verkiezingsstrijd wist daar geen verandering in te brengen. Inmiddels is de S&P 500 index al 10 maanden lang niet meer geconfronteerd met een beurscorrectie van meer dan 5%.

Steeds meer beleggers raken verwonderd over de kracht van de huidige beursrally. Ondanks het feit dat er genoeg donkere wolken boven de financiële markten hangen, weten de beurzen steeds verder in waarde te stijgen. Sinds de bodem van eind oktober is de S&P 500 index al met bijna 40% in waarde gestegen.

Komt er binnenkort een einde aan deze beursrally?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bespoke, is de indrukwekkende prestatie van de S&P 500 index in beeld gebracht. Eind oktober wist de Amerikaanse beurs een stevige bodem neer te zetten en sinds dat moment heeft de beer geen beurscorrectie van meer dan 5% kunnen bewerkstelligen. Inmiddels staat de teller al op 307 handelsdagen zonder een beurscorrectie van meer dan 5%. Dit is een van de langste winstreeksen ooit.

Toch moeten beleggers uitkijken dat ze niet te optimistisch gestemd raken. Op dit moment bevinden we ons immers in de slechtste beursmaand van het jaar. En wat dat betreft is het goed denkbaar dat er deze maand een einde komt aan deze indrukwekkende winstreeks. Beleggers doen er in ieder geval verstandig aan om juist nu voorzichtig te werk te gaan.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis