De coronacrisis was in het jaar 2020 voelbaar in alle uithoeken van de wereld. Slechts enkele economieën wisten op jaarbasis toch nog een groei te realiseren. Met name de Westerse economieën werden getroffen door een stevige recessie. Toch keren steeds meer economieën weer terug op het niveau van vóór de coronacrisis en ook bij het Franse bruto binnenlands product is die mijlpaal bereikt.

De coronacrisis is de geschiedenisboeken ingegaan als een van de stevigste recessies ooit. Dat is ook niet verwonderlijk te noemen, want door de harde lockdowns werd de economische motor van de ene op de andere dag haast volledig tot stilstand gebracht. Toen de beperkende maatregelen echter werden opgeheven wist de economie zich weer krachtig te herstellen. Het coronaherstel is minstens zo indrukwekkend te noemen als de recessie zelf.

Het Franse bruto binnenlands product keert terug op het niveau van vóór de coronacrisis

De Franse economie wist onlangs ook een belangrijke mijlpaal te bereiken. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, te zien dat het Franse bruto binnenlands product inmiddels de coronacrisis volledig achter zich heeft gelaten. En dat is indrukwekkend te noemen, want ook de Franse economie werd in 2020 hard getroffen door de recessie. Op de grafiek is duidelijk te zien dat ook bij deze Westerse economie uiteindelijk het ‘V-herstel-scenario’ waarheid is geworden.

Het plaatje omtrent de staatsfinanciën ziet er helaas nog steeds een stuk minder rooskleurig uit. De Franse staatsschuld als percentage van het Franse bruto binnenlands product noteert immers nog steeds aanzienlijk hoger dan vóór het coronadebacle. Wat dat betreft is het dus te hopen dat de Franse economie ook de komende jaren een overtuigende groei zal realiseren.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>