Een groot deel van de beleggers heeft vandaag de dag geen aandelen uit de groeimarkten in de portefeuille zitten. De ‘Emerging Markets’ zijn tijdens de afgelopen jaren in het vergeethoekje beland en de handelsoorlog van Trump wist deze trend nog verder te versterken. Die tijd lijkt binnenkort achter de rug te liggen. De ‘gouden tijd’ voor de groeimarkten zou daarom binnenkort kunnen gaan aanbreken.

Sinds het jaar 2009 weten de Amerikaanse beurzen al structureel een betere prestatie af te leveren dan de groeimarkten. Toch heeft er tijdens de afgelopen weken een trenddraai plaatsgevonden. De verkiezingsoverwinning van Biden zorgt er voor dat beleggers weer optimistischer worden over de groeimarkten. En dat is gezien de ‘underperformance’ van de afgelopen jaren niet vreemd te noemen.

Groeimarkten kunnen gaan ‘outperformen’

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Nautilus Investment Research, is aan de onderkant de Emerging Markets index (MXEF) afgezet tegenover de S&P 500 index (SPX). Op deze grafiek is duidelijk te zien dat Wall Street tijdens de afgelopen 10 jaar beduidend beter wist te presteren dan de groeimarkten. Op deze grafiek is echter ook te zien dat een opwaartse uitbraak nabij is.

Aan de bovenkant van de grafiek is te zien dat de Emerging Markets index inmiddels het record uit het jaar 2007 genaderd is. Ook op dat gebied lijkt een opwaartse uitbraak dus nabij te zijn. De huidige situatie heeft erg veel weg van de beursbeweging rond het jaar 2005. Dat wist destijds te leiden tot een jarenlange ‘outperformance’ bij de groeimarkten.

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!