Tijdens de afgelopen handelsweek werden de beurzen geconfronteerd met een dalende beweging. Tijdens de laatste handelsdag werd nog een aanzienlijk deel van het verlies goed gemaakt, maar voor de meeste beurzen was dit niet voldoende om in het groen de week af te sluiten. Een belangrijk onderzoek laat zien dat de huidige beurszwakte nog maanden kan aanhouden.

De eerste handelsmaanden van het jaar verliepen redelijk soepel. Wat dat betreft kan Joe Biden terugkijken op een goede eerste periode. Toch biedt dit geen enkele garantie voor de komende handelsmaanden. Juist door de wisseling van de wacht kunnen er tegenvallende beursmaanden gaan aanbreken.

Dalende beweging biedt kansen voor de oplettende belegger

Uit onderzoek van LPL Research blijkt dat Wall Street het gemiddeld genomen lastig heeft tijdens de periode mei tot november indien er sprake is van een wisseling van de wacht. En daar is dit jaar sprake van, want de Republikeinen hebben in het Witte Huis plaatsgemaakt voor de Democraten. Op de bovenstaande grafiek is de gemiddelde koersbeweging van de S&P 500 index tijdens een dergelijk beursjaar in beeld gebracht. Op deze grafiek is duidelijk te zien dat de beurzen in een dergelijk jaar gemiddeld genomen in mei een stevige top weten neer te zetten. En pas in november weet de S&P 500 index gemiddeld genomen weer boven die top uit te komen.

Wat dat betreft kunnen er nog enkele tegenvallende beursmaanden onderweg zijn. Volgens dit onderzoek kan deze dalende beweging wel kansen bieden voor de oplettende belegger. Indien het verleden zich immers weet te herhalen, dan kan de eindsprint overtuigend verlopen.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)