Tijdens de voorbijgaande weken werden Facebook en Netflix hard afgestraft op de beursvloer. Beide techgiganten kwamen met tegenvallende kwartaalcijfers. Google en Amazon wisten op hun beurt redelijk goed te blijven liggen en daarom viel de uiteindelijke schade voor het FANG-mandje wel mee. Daarnaast is de huidige correctie historisch gezien vrij normaal.

De mannen van Nautilus Investment Research hebben de historische bewegingen bij de FANG-aandelen in beeld gebracht. De term ‘FANG’ heeft natuurlijk betrekking op de aandelen Facebook, Amazon, Netflix en Google. En de bewegingen van de afgelopen 30 jaar laten een interessant koersverloop zien.

FANG-aandelen bewandelen het gemiddelde jaarlijkse koersverloop

Op de bovenstaande illustratie, afkomstig van Nautilus Investment Research, zijn de resultaten van het onderzoek in beeld gebracht. Door de afgelopen 30 jaar te meten is er een gemiddelde jaarlijkse koersbeweging uitgekomen. En de correctie bij de FANG-aandelen vond precies op het moment plaats dat deze gemiddelde jaarlijkse koersbeweging ook een waarschuwingssignaal afgaf. De laatste twee weken van juli en de eerste twee weken van augustus zijn normaal gesproken niet erg winstgevend voor het FANG-mandje.

Zoals op de illustratie te zien is, lijken FANG-beleggers zich nog geen zorgen te hoeven maken. De FANG-aandelen bewandelen op dit moment perfect het gemiddelde jaarlijkse koersverloop en tijdens de komende maanden zou de stijgende trend weer overtuigend hervat moeten worden.

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger