Trump besloot afgelopen week om nieuwe importtarieven op te leggen aan Chinese producten. Met deze maatregel lijkt het handelsconflict tussen de VS en China verder op te lopen. De Chinezen lieten immers al eerder weten dat ze met gelijke munt zullen terugslaan. Ondanks deze gebeurtenis kenden de aandelenmarkten een goede beursweek.

De meeste indices wisten tijdens de afgelopen handelsweek goede zaken te doen. Met name op Wall Street was er sprake van een euforische stemming. Toch lijken niet alle analisten onder de indruk te zijn van deze stijging, want een groot aantal laat weten dat deze rally geproduceerd wordt door slechts enkele aandelen. Is dat echt zo?

De NYSE A/D lijn voorspelt hogere beurskoersen

Ryan Detrick, strateeg bij LPL Financial, laat via Twitter weten dat de huidige rally niet geproduceerd wordt door enkele aandelen. Sterker nog, volgens hem wordt de huidige rally juist gedragen door een breed aantal aandelen. Deze mening zet hij kracht bij door middel van de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek is te zien dat de NYSE A/D lijn vrijdag op een nieuw hoogtepunt wist te sluiten.

De NYSE A/D lijn wordt vaak als indicator gebruikt om te oordelen of de rally gedragen wordt door het merendeel van de aandelen. En daar lijkt dus op dit moment sprake van te zijn. Volgens Detrick geeft het nieuwe hoogtepunt bij de NYSE A/D lijn aan dat we mogen rekenen op een sterk tweede halfjaar.

Al 3 jaar op rij de beursindices verslaan!

Bij het Trading Rapport verslaan we de S&P 500 al 3 jaar op rij. Dit jaar staat het rendement op 17,30%. Een rendement dat is behaald door:

  • 1 aandeel per keer in te nemen
  • Alleen te handelen in aandelen (geen turbo’s, ingewikkelde opties etc)
  • Iedere trade te werken met een instapmoment, stoploss en koersdoel

Met deze simpele methode, snel aandelen kopen en weer verkopen, kan iedereen meedoen. Ontdek HIER het superrendement van Trading >>