Bijna een jaar geleden ging er een nieuwe Bull Market van start. Vooralsnog is dit de beste start van een Bull Market ooit. Toch kunnen de beurzen tijdens de komende maanden geconfronteerd worden met een dalende beweging. De kans op een (tijdelijke) beurscorrectie is immers erg groot.

Al maandenlang zitten de beurskoersen in de lift. Diverse beurzen wisten tijdens de afgelopen handelsweken nog te stijgen naar nieuwe recordkoersen. Geen enkele analist had een dergelijke beursstijging zien aankomen. Vandaag de dag is dat een compleet ander verhaal. Juist nu rekenen de meeste analisten wel op verder stijgende beurskoersen.

Dit onderzoek voorspelt een tegenvallende beursperiode

Volgens Ryan Detrick, strateeg bij LPL Research, is dit mogelijk het moment om op de beursvloer voorzichtig te werk te gaan. Uit zijn onderzoek blijkt dat al sinds het begin van deze Bull Market (maart 2020) er sprake is van een sterk verband met de stierenmarkten van de jaren 1982 en 2009. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van LPL Research, is te zien dat tijdens beide jaren de stier begon te haperen toen de Bull Market bijna 10 maanden onderweg was. Tijdens beide jaren werden de beurzen tijdens de maanden daarna geconfronteerd met een zijwaartse tot licht dalende trend.

Uiteraard hoeft tijdens deze Bull Market niet hetzelfde te gebeuren, maar tot nu toe zijn de overeenkomsten met de jaren 1982 en 2009 indrukwekkend te noemen. Dus wat dat betreft lijkt het verstandig te zijn om deze grafiek de komende tijd in de gaten te houden.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.