Een goede beursperiode is aangebroken. Tenminste, dat blijkt uit onderzoek. De periode november tot april is normaliter de beste periode voor de aandelenmarkten. Sinds het jaar 1950 sloot Wall Street in bijna 80% van de gevallen deze periode in het groen af. En het gemiddelde rendement tijdens deze periode ziet er ook erg indrukwekkend uit.

Het recordfeestje is weer helemaal terug. Zo wisten de Amerikaanse indices tijdens de afgelopen week te stijgen naar nieuwe records. En de kans is groot dat de beurskoersen ook de komende tijd in de lift zullen blijven zitten. Traditioneel gezien mogen we immers aan het einde van het jaar rekenen op een eindejaarsrally.

Aandelenmarkten zijn in de beste beursperiode beland

Uit onderzoek van LPL Research blijkt dat de beurzen in de beste beursperiode terecht zijn gekomen. Zo is op de bovenstaande tabel te zien dat de periode november-april de beste periode voor aandelen is. Gemiddeld gezien weet de S&P 500 index tijdens deze periode met 7% in waarde te stijgen. Tevens sloot Wall Street in het verleden in bijna 80% van de gevallen deze periode in het groen af (sinds 1950).

Wat dat betreft mogen we dus wel zeggen dat er een Bullishe beursperiode is aangebroken. Ondanks dat blijft het ook op de beursvloer noodzakelijk om het kaf van het koren te scheiden.

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS