Wekelijks zijn beleggers getuigen van de extreme kracht van de stier. Elke beurscorrectie wordt telkens in een mum van tijd teniet gedaan door de stier. En daarmee is dit een van de indrukwekkendste beursrally’s ooit. Ook een belangrijk onderzoek laat zien hoe bijzonder de huidige kracht van de stier is.

De beleggers die tijdens de afgelopen maanden voor het eerst hun geluk hebben beproefd op de aandelenmarkten, zullen zich waarschijnlijk afvragen waarom ze nooit eerder deze weg bewandeld hebben. Toch is het voor deze beleggers goed om te weten dat de huidige beurstijd erg bijzonder is. Zelden hebben we immers een dergelijke beursrally meegemaakt. En op de financiële markten weet je nooit wat de dag van morgen gaat brengen.

Weet de stier deze beursrally intact te houden?

Uit onderzoek van Goldman Sachs blijkt dat de huidige beursrally erg bijzonder te noemen is. Sinds oktober vorig jaar is de S&P 500 index op maandbasis gemeten geen enkele keer onder het niveau van de twee maanden daarvoor gesloten. En op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Goldman Sachs Global Investment Research, is te zien dat dit de op drie na langste winstreeks ooit is. Alleen tijdens de jaren ’50 en ’90 werd er een langere reeks neergezet. Maar, de huidige winstreeks is nog steeds intact en wat dat betreft kan de positie op de ranglijst nog verder verbeterd worden.

Dit onderzoek maakt duidelijk dat de huidige kracht van de stier uitzonderlijk te noemen is. Beleggers moeten uitkijken dat ze niet gewend raken aan de huidige beursrally. Het verleden wijst immers uit dat het tij op de financiële markten razendsnel kan keren. En daar moeten beleggers altijd op voorbereid zijn.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar