De cryptomarkt kende een moeizaam jaar. Voor de meeste digitale munten was er zelfs sprake van een dramatisch beursjaar. Zo is de Bitcoin sinds haar top van $ 19.870 met meer dan 80% in waarde gedaald. Dit hadden maar weinig beleggers en analisten zien aankomen. Toch was er één analist die al vroegtijdig waarschuwde voor deze prijsval.

Net nadat de Bitcoin een hoogtepunt bereikte, liet de ervaren technische analist Peter Brandt via Twitter van zich horen. Hij liet op 22 januari weten dat de Bitcoin aan de vooravond stond van een prijsval van meer dan 80%. Volgens Brandt lag het koersdoel van de Bitcoin onder de $ 4.000. En tijdens de afgelopen weken is de Bitcoin daadwerkelijk onder dat niveau gedoken.

“De prijsdaling bij de Bitcoin is nog niet voorbij”

Tegenover Yahoo Finance liet Brandt recent weten dat een crash van 80 tot 90 procent heel normaal is als het gaat om een neerwaartse breuk door een parabolische steunlijn. Volgens Brandt kan de Bitcoin tegen het einde van het eerste kwartaal van 2019 onder het belangrijke psychologische niveau van $ 3.000 duiken. En dan kan de Bitcoin snel dalen richting de $ 1.200.

Wat dat betreft is Brandt dus nog steeds niet enthousiast gestemd over de Bitcoin. Toch laat hij tegenover Yahoo Finance weten dat hij niet uitsluit dat de Bitcoin in de toekomst opnieuw de grens van $ 20.000 weet te bereiken. De huidige dalende beweging is volgens hem echter nog niet aan zijn einde gekomen.