Steeds meer mensen begrijpen niet waarom de beurzen rond hun recordhoogten noteren terwijl de wereldeconomie een van de stevigste recessies ooit beleeft. Deze ‘mismatch’ tussen de beurzen enerzijds en de economie anderzijds heeft er toe geleid dat steeds meer nieuwsplatformen spreken over een ‘zeepbel’. En mogelijk kan dat in de nabije toekomst een probleem worden voor de aandelenmarkten.

De aandelenmarkten bewegen nu al enkele maanden binnen een stijgende trend. Steeds meer beleggers keren terug naar de financiële markten omdat ze verwachten dat de bodem al gezet is. Mocht dat inderdaad het geval zijn, dan was dit de snelste Bear Market ooit.

Beleggers moeten rekening houden met de terugkeer van de beer

De vraag is echter of de beer al daadwerkelijk verslagen is. Volgens de mannen van SentimenTrader moeten beleggers oppassen dat ze niet te optimistisch gestemd raken over de toekomst van de aandelenmarkten. Op de bovenstaande grafiek is te zien dat de media op dit moment veelvuldig praat over een ‘zeepbel’. Eenzelfde trend was zichtbaar in het jaar 2000. Dat wist destijds niet veel later te leiden tot een stevige top op de aandelenmarkten. Het vervolg was dat de aandelenmarkten werden geconfronteerd met een historische beurscrash.

Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst, maar volgens de mannen van SentimenTrader doen beleggers er verstandig aan om de komende tijd voorzichtig te werk te gaan. De kans bestaat namelijk dat de beer totaal onverwachts zal terugkeren op het beursspeelveld.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)