De wereldwijde beurzen zijn dit jaar niet bepaald voortvarend uit de startblokken verschenen. Tijdens de eerste weken van het jaar 2022 moesten de indices behoorlijk veel terrein inleveren en de vraag is of deze dalende beweging reeds ten einde is gekomen. De meeste fondsmanagers rekenen er nog steeds op dat dit slechts een beurscorrectie betreft. Biedt deze beurscorrectie dan juist nu kansen?

Steeds meer beleggers beginnen zich inmiddels zorgen te maken over de toekomst van de aandelenmarkten. Tijdens de afgelopen weken zijn er felle berentikken uitgedeeld en dat heeft wat gedaan met het sentiment op de beursvloer. Opvallend genoeg maken de meeste fondsmanagers zich nog steeds nergens zorgen over. Volgens hen biedt de huidige beurscorrectie juist enorme kansen.

66% van de fondsmanagers rekent niet op een Bear Market

Uit onderzoek van Bank of America blijkt dat het merendeel van de fondsbeheerders nog steeds niet rekent op een Bear Market in het jaar 2022. Op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van Bank of America Global Fund Manager Survey, is te zien dat 66% van de fondsmanagers niet verwacht dat de wereldwijde beurzen dit jaar in een Bear Market zullen belanden.

Uiteraard kunnen de fondsbeheerders er ook compleet naast zitten, maar vaak worden zij wel gezien als de vertegenwoordigers van het ‘grote geld’. Hun handelsacties hebben vaak grote invloed op het beursverloop. En vooralsnog lijkt het merendeel van plan te zijn om eerder te kopen dan te verkopen.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis