Op de beursvloer is de paniek uitgebroken. De stijgende rentes op de Amerikaanse staatsobligaties hebben geleid tot angst onder de beleggers. Tevens laten steeds meer macrocijfers zien dat de wereldeconomie hard getroffen kan worden door de handelsoorlog. Is het moment van een crash nabij?

We bevinden ons op dit moment binnen een crashmaand. Tenminste, dat is de associatie die sommige beleggers hebben met de maand oktober. Zo lieten de aandelenmarkten in het jaar 1987 en 2008 in de maand oktober forse verliezen optekenen. De vraag is natuurlijk of we ook in 2018 geconfronteerd worden met een crash.

Moeten beleggers vrezen voor een crash?

Chris Kimble, van Kimble Charting, deelde onlangs de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek is te zien dat de rentes op de 2- en de 5-jarige Amerikaanse staatsobligaties op dit moment fors in de lift zitten. Deze stijging is inmiddels zo ver gevorderd dat de weerstandslijnen bereikt zijn. En dit zijn niet zomaar weerstandslijnen. De weerstandslijn bij de 5-jarige Amerikaanse staatsobligatie is al 18 jaar intact en die van de 2-jarige staatsobligatie zelfs 36 jaar.

Mochten de weerstandslijnen bij beide staatsobligaties deze keer opnieuw intact blijven, dan is er genoeg reden voor angst. De laatste twee keren dat deze weerstandslijnen bereikt werden was namelijk in het jaar 2000 en 2007. En we weten allemaal hoe het destijds met de markten is afgelopen…

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)