Maar weinig beleggers hebben op dit moment oog voor wat er binnen de oliemarkt gebeurt. Vanaf het begin van dit jaar gerekend noteert de olieprijs ruim 20% hoger en als de stieren dat tot het einde van dit jaar weten vol te houden, kan dit het beste jaar voor de olieprijs ooit worden.

De oliemarkt stond tijdens de voorbijgaande jaren stevig onder druk. Met name tijdens de coronacrisis wist de prijs van het ‘zwarte goud’ te dalen naar niveaus die we nog nooit eerder hebben gezien. Op een gegeven moment was er zelfs tijdelijk sprake van een negatieve olieprijs.

Beleggers hebben geen oog voor de oliemarkt

Inmiddels ziet de situatie er compleet anders uit. Ook de olieprijs wist rond medio maart een stevige bodem neer te zetten en sinds dat moment is de prijs voor een vat olie met tientallen procenten in waarde gestegen. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Crescat Capital LLC, is te zien dat de olieprijs ook dit jaar in de lift zit. De teller staat inmiddels al op 20%, terwijl dit beursjaar amper twee maanden oud is.

Mochten de stieren dit winstniveau tot het einde van dit jaar vasthouden, dan zal het jaar 2021 resulteren in het beste jaar voor de olieprijs ooit. Opvallend genoeg zijn er nog genoeg olieaandelen te vinden die achter zijn gebleven op deze feestvreugde. En beleggers lijken er verstandig aan te doen om juist die aandelen in de gaten te houden.

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>