Sinds de jaren ’80 is er al een duidelijke trend zichtbaar in de VS. De rijken worden steeds rijker, terwijl de armen steeds armer worden. De Verenigde Staten is een van de weinige Westerse landen waarbij de ongelijkheid tussen arm en rijk zo groot is. En de kans is klein dat daar in de nabije toekomst iets in gaat veranderen.

Economen wijzen al jaren naar het probleem van ongelijkheid tussen rijken en armen. Zij zijn van mening dat deze ongelijkheid niet te groot moet worden, omdat een dergelijke ongelijkheid onvrede in de hand kan werken. Met als gevolg dat de armen mogelijk in verzet komen en dat kan desastreuze gevolgen hebben voor de economie.

Amerikanen lijken zich niet druk te maken over de groeiende ongelijkheid

In de VS is het probleem van ongelijkheid duidelijk zichtbaar, alleen lijken de Amerikanen daar weinig moeite mee te hebben. Tenminste, in het nieuws wordt ons voorlopig nog niet het tegendeel bewezen.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Daily Shot, is te zien dat de ongelijkheid in de VS sinds de jaren ’80 fors is toegenomen. De internetzeepbel en de financiële crisis hebben deze trend eigenlijk nog verder versterkt. Juist toen wisten de rijken van de armen te profiteren. Zo moesten tal van Amerikaanse gezinnen in de crisis noodgedwongen hun huis verkopen. Met als gevolg dat de rijken deze woningen voor een prikkie wisten te bemachtigen. Daarnaast hebben voornamelijk de rijken tijdens de afgelopen jaren geprofiteerd van de Bull Market. En volgens kenners ziet het er niet naar uit dat deze ongelijkheid binnen afzienbare tijd gaat afnemen.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)