Tot nu toe kunnen beleggers terugkijken op een fantastisch beursjaar. Tijdens de eerste 8 maanden van het jaar wisten de aandelenmarkten immers stevig in waarde te stijgen. Inmiddels staat de recordteller bij de S&P 500 index op 54. En de kans is groot dat dit aantal tijdens de laatste maanden van het jaar nog verder zal gaan oplopen.

Tijdens de afgelopen weken zijn de wereldwijde beurzen geconfronteerd met een dalende koersbeweging. Vooralsnog lijkt dit slechts een correctie te zijn en mogen beleggers zich verheugen op een goed jaareinde. Zeker omdat traditioneel gezien de laatste handelsweken van het jaar vaak uitstekend verlopen.

Beleggers mogen uitkijken naar een verdere beursstijging

Uit onderzoek van LPL Research blijkt dat de S&P 500 index vaak goed presteert indien de recordteller tot en met september op minstens 39 staat. Op de bovenstaande tabel is te zien dat de S&P 500 index dit jaar tijdens 54 handelsdagen wist te stijgen naar een nieuwe recordkoers. Gemiddeld genomen weet de toonaangevende Amerikaanse beurs in een dergelijk geval ook tijdens de laatste 3 maanden van het jaar goed te presteren. Zo bedraagt de gemiddelde beursstijging in dat geval 2,3%.

Alleen in het jaar 1987 wisten de aandelenmarkten de stijgende trend niet intact te houden. Tijdens dat jaar werden de aandelenmarkten tijdens de laatste maanden van het jaar juist geconfronteerd met een forse sell-off. Maar, vooralsnog lijken beleggers zich daar dit jaar nog geen zorgen over te hoeven maken.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis