De redding voor de stieren is mogelijk nabij. Het coronavirus wist er tijdens de afgelopen twee weken voor te zorgen dat de wereldwijde aandelenmarkten fors waarde moesten inleveren. Mogelijk ligt die tijd alweer achter de rug. De twee beste beursmaanden van het jaar zijn immers aangebroken.

De wereldwijde nieuwswebsites staan vol met berichten over het coronavirus. Met name Italië wordt op dit moment zwaar geraakt. De besmettingen lopen daar in een rap tempo op en dat baart Brussel zorgen. Via Italië kan het dodelijke virus zich immers als een olievlek verspreiden over de andere Europese landen.

Weten de aandelenmarkten zich te herstellen?

Volgens Ryan Detrick, strateeg bij LPL Financial, is de redding voor de stieren mogelijk nabij. Uit zijn onderzoek blijkt namelijk dat de twee beste beursmaanden van het jaar zijn aangebroken. Op de bovenstaande staafgrafiek is te zien dat tijdens de afgelopen 20 jaar de grootste maandstijgingen behaald werden in de maanden maart en april. De gemiddelde maandstijging bedraagt respectievelijk 1,56% en 1,63%.

Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst, maar dit onderzoek maakt wel duidelijk dat de stieren de komende weken in het voordeel zijn (statistisch gezien tenminste).

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.