Voorlopig weten de stieren overtuigend de touwtjes in handen te houden. De meeste indices noteren deze maand enkele procenten hoger. En dat is best bijzonder te noemen, want normaliter is de maand augustus geen goede beursmaand. Toch moeten beleggers rekening houden met een stevige trenddraai.

De aandelenmarkten weten vooralsnog bijzonder goed staande te blijven. Gisteren werden de records op Wall Street verder aangescherpt. Beleggers waren zelden zo optimistisch gestemd. De coronacrisis is op de beursvloer dus allang vergeten.

Toenemende beweeglijkheid voorspelt onheil voor de beurzen

Het onderliggende plaatje begint er ondertussen steeds zorgwekkender uit te zien. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Felder Report, is te zien dat er op dit moment sprake is van een hogere notering bij de VIX-index dan in februari het geval was. En dat terwijl de S&P 500 index op dit moment hoger noteert dan in februari het geval was. Met andere woorden is er een divergentie ontstaan tussen de VIX-index en de S&P 500 index.

Op de grafiek is te zien dat we deze gevaarlijke divergentie tijdens de afgelopen 15 jaar drie keer eerder hebben gezien. Tijdens alle keren werden de beurzen niet veel later geconfronteerd met een stevige beursdaling. Gezien deze grafiek lijkt het dus verstandig te zijn om juist nu voorzichtig te werk te gaan.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)