Steeds meer beleggers realiseren zich dat er maar weinig aandelen op dit moment te vinden zijn die ‘aantrekkelijk’ geprijsd zijn. De meeste sectoren zitten immers al jaren in de lift en de beursstijgingen zijn over het algemeen harder gegaan dan de verbetering van de onderliggende winstcijfers. Het gevolg hiervan is dat aandelen zwaar overgewaardeerd zijn. De waarderingen waren zelfs nog nooit zo hoog.

Sinds het jaar 2009 zitten de beurskoersen al in de lift. De huidige stierenmarkt is daardoor al 11 jaar intact. Opvallend genoeg zijn de beurskoersen een stuk harder gestegen dan de winstcijfers. Wat dat betreft mogen we dus stellen dat de beleggers op de muziek zijn vooruitgelopen.

Waarderingen waren nog nooit zo hoog

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van ZeroHedge, zijn de historisch hoge waarderingen bij Amerikaanse aandelen in beeld gebracht. Op deze grafiek is te zien dat de Price to Sales Ratio inmiddels bijna de 2,5 aantikt. Dit betekent dat de S&P 500 index 2,5 keer zo hoog noteert dan de onderliggende omzet van de S&P 500 bedrijven rechtvaardigt. De beurswaarde van de S&P 500 index noteert zelfs bijna 15 keer hoger dan het onderliggende bedrijfsresultaat rechtvaardigt.

Op de grafiek is te zien dat zelfs tijdens de internetzeepbel dergelijke hoge waarderingen niet zichtbaar waren. Wat dat betreft breekt deze Bull Market dus alle records. Toch moeten beleggers dit wel zien als een serieuze waarschuwing. Op het moment dat het tij op de financiële markten keert, kan het namelijk hard bergafwaarts gaan met de beurskoersen.

3 ongeziene koopjes onder 5 dollar

Deze bedrijven hebben alles in huis om de toekomstige toppers van de beurs te worden.

Download hier jouw gratis gids: 3 ongeziene koopjes onder 5 dollar