De situatie binnen de Amerikaanse obligatiemarkt is de afgelopen jaren sterk veranderd. Als gevolg van de diverse renteverhogingen van de Amerikaanse centrale bank is de rente op de staatsobligaties in korte tijd sterk gestegen. De vraag is alleen nog of die stijging ook de komende tijd weet stand te houden.

Chris Kimble, van Kimble Charting, deelde onlangs de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek is te zien dat de rente op de 2-jarige Amerikaanse staatsobligatie de afgelopen jaren hard is gestegen. Tijdens de afgelopen 5 jaar is de rente op deze staatsobligatie met 720% gestegen. Met name tijdens de afgelopen twee jaar is de rente werkelijk door het dak gevlogen.

Komt er een einde aan het beursfeestje op Wall Street?

Op de grafiek is ook te zien dat het ‘moment van de waarheid’ is aangebroken. We zijn namelijk aangekomen bij de weerstandslijn die al ruim 37 jaar intact is. Wat dat betreft mogen we dus wel spreken van een ‘zware weerstand’.

Voor Wall Street is het te hopen dat er binnenkort geen einde komt aan de stijgende beweging bij de rente op de 2-jarige Amerikaanse staatsobligatie. Het verleden voorspelt alleen weinig goeds. De laatste twee keer dat de rente tegen de weerstandslijn aan beukte, was in het jaar 2000 en 2007. En we weten allemaal nog wel wat er destijds met de aandelenmarkten gebeurde.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)