Met de feestdagen in het verschiet is het uitkijken geblazen naar bedrijven die hiervan gaan profiteren. Investorplace heeft een lijstje gemaakt met 3 aandelen die de komende weken ongetwijfeld een omzetstijging zullen realiseren, benieuwd wat de koersen gaan doen.

De laatste maanden van het jaar zijn bijzonder druk, de feestdagen zorgen namelijk voor heel wat verhoogde bedrijfsactiviteiten bij winkels, pakketbezorgers, e-commerce sites, warenhuizen en noem maar op. In de Verenigde Staten van Amerika begint deze periode rond Thanksgiving, namelijk op 22 november. Dit is meestal het startschot voor consumenten om aan hun kerstinkopen te beginnen.

Analisten en marktkenners verwacht dat consumenten dit jaar nog lustiger zullen inkopen dan vorig jaar, meer bepaald 4 procent meer. Bedrijven profiteren hier uiteraard van maar dat kan u als beleggers ook doen. Investorplace tipte alvast enkele aandelen om in de gaten te houden.

Amazon

Op nummer één staat zonder twijfel de online retailgigant Amazon. Analisten verwachten niet anders dat Amazon ook dit jaar goede cijfers zal halen. De reden waarom ze zo succesvol zijn, is omdat ze veel sneller te werk gaan dan hun concurrentie, hun levertijden zijn tot wel 40 procent korter.

Analisten verwachten dat ze de resultaten van vorig jaar gaan overtreffen. Enerzijds omdat hun overname van Whole Foods begint op te brengen en anderzijds omdat de speelgoedketen Toys R Us failliet is gegaan. Hierdoor is het marktaandeel van Amazon fors gestegen.

LVMH (Louis Vuitton, Dior, …)

Luxemerken doen ook altijd goed tijdens deze periode. Het grote conglomeraat Louis Vuitton Moët Hennessy, moederbedrijf van o.a. het champagnemerk Veuve Clicquot, de Hennessy Cognac en parfumerieketen Sephora, ondervindt nauwelijks last van moeilijke periodes. Dat komt voornamelijk omdat hun cliënteel bestaat uit personen en bedrijven met veel financiële middelen.

Starbucks

In tegenstelling tot de algemene trend, waarin bedrijven zich meer richten op hun online activiteiten, doet Starbucks net het omgekeerde. Los van het feit dat ze reeds ontzettend populair zijn bij consumenten voor hun koffies en gebakjes, doen ze ook goede zaken met de verkoop van cadeaubonnen. En die gaan tijdens de feestdagen bijzonder vlot over de toonbank.

Bronnen: Investorplace

Foto: Marcus Quigmire – Wikimedia – CC BY 2.0