In maart is officieel het startsein gegeven voor deze nieuwe Bull Market. Vanaf dat moment gerekend zijn de wereldwijde beurzen stevig in waarde gestegen. Dit is zelfs de op één na beste start van een stierenmarkt ooit. De Bull Market van het jaar 2009 lijkt vooralsnog perfect gevolgd te worden.

De huidige Bull Market is al bijna 9 maanden van kracht. In die periode is er genoeg gebeurd op de beurzen. Aanvankelijk had haast geen één analist verwacht dat er daadwerkelijk een nieuwe stijgende beweging van start zou gaan. In beginsel was er immers nog de verwachting dat het slechts een herstelbeweging binnen de Bear Market betrof. Pas toen de records op Wall Street verbroken werden, keerde het vertrouwen in verder stijgende beurskoersen terug.

De beursrally kan ook tijdens de komende maanden intact blijven

Ryan Detrick, analist bij LPL Research, deelde onlangs de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek is te zien dat de Bull Market van het jaar 2020 vooralsnog veel gelijkenissen vertoont met de stierenmarkt van het jaar 2009. Ook qua rendement gaan beide jaren gelijk op. Na 177 handelsdagen binnen deze nieuwe Bull Market noteert de S&P 500 index 63,99% hoger. In het jaar 2009 stond de winstteller na 177 handelsdagen op een rendement van 64,12%.

Mocht het verband met het jaar 2009 ook de komende tijd standhouden, dan zou dat goed nieuws voor de beurzen betekenen. In dat geval kunnen de beurswinsten immers tijdens de komende maanden nog verder oplopen.

2 aandelen onder 5 euro (die kunnen verdubbelen)

Deze bedrijven hebben alles in huis om de toppers van 2020 en 2021 te worden.

Download hier jouw gratis gids: 2 aandelen onder 5 euro (die kunnen verdubbelen)