De Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley heeft 29 Chinese aandelen getipt die hoogstwaarschijnlijk zullen gaan profiteren van de ‘phase one deal’. Bijna de helft van de aandelen bevinden zich in de technologiesector, wat ook niet abnormaal is gezien deze aandelen het zwaarst getroffen zijn door de handelsoorlog. 

Welke bedrijven, en dus ook aandelen, zullen gaan profiteren van een verbeterde handelsrelatie tussen de Verenigde Staten en China? Volgens Morgan Stanley zijn er dat zo een 29 stuks, voornamelijk bedrijven die actief zijn in de technologiesector en de consumentensector.

These two sectors saw the biggest scale of valuation re-rating based on their previous reaction to de-escalation events.

Al deze 29 bedrijven hebben een grote blootstelling aan de Amerikaanse economie. Het sentiment op de beurzen is verbeterd dankzij de toenadering tussen de Verenigde Staten en China. President Trump zei zelfs dat de gesprekken zeer goed verlopen en zei dat er nog meer vooruitgang werd geboekt midden december dan initieel werd overeengekomen.

Chinese aandelen

Zakenbank Morgan Stanley verwacht dat IT en internet gerelateerde aandelen flink zullen profiteren van de overeenkomst tussen beide landen. Hieronder een lijstje van de aandelen waarvan ze verwachten de komende periode een goed rendement te gaan halen:

  • Laptopmaker Lenovo met 31 procent blootstelling aan de USA
  • Foxconn Industrial Internet met 30 procent blootstelling
  • Apple leverancier AAC Technologies met 58 procent blootstelling
  • Pork supplier WH Group met 57 procent blootstelling
  • Samsonite met 37 procent blootstelling

De rest van de aandelen zijn Nexteer Automotive Group, Ningbo Joyson Electronic, Zhongji Innolight, Sunwoda Electronic, Regina Miracle International, Crystal International Group, Alpha Group, Goodbaby International, Bestway Global Holding, Jiangsu Yangnong Chemical, Shandong Nanshan Aluminium, WuXi AppTec, WuXi Biologics Cayman, GigaDevice Semiconductor Beijing, SMIC, Jiangsu Changjiang Electronics Tech, Luxshare Precision Industry, GoerTek, Lens Technology, Shenzhen Sunway Communication, FIT Hon Teng, Universal Scientific, Legends Holdings, Cosco Shipping.

Deze zijn genoteerd op de beurzen in Hong Kong, Shanghai en Shenzhen. Morgan Stanley voegt er ook aan toe dat deze aandelen zeer afhankelijk zijn van de situatie tussen de Verenigde Staten en China. Alles hangt dus af van een goede afloop van de handelsoorlog.

Bronnen: CNBC

Foto: Pxhere

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!