De aandelenmarkten zijn bezig aan een historisch beursjaar. Tijdens de afgelopen handelsdagen wisten de S&P 500 en de Nasdaq index nieuwe recordkoersen op de borden te toveren. Als gevolg daarvan durven steeds meer beleggers weer aandelen aan de portefeuille toe te voegen. Toch biedt de beursrally van de afgelopen maanden geen enkele garantie voor verder stijgende beurskoersen.

Op dit moment heerst er sterk optimisme op de financiële markten. De zorgen die de beurzen tijdens de laatste maanden van 2018 in haar greep hielden, lijken nu als sneeuw voor de zon verdwenen te zijn. Toch zijn de meeste problemen nog steeds niet verdwenen. Alleen beleggers lijken er niet meer over in te zitten.

Blijft het recordfeest voortduren?

Volgens sommige analisten laten de recente recordkoersen op Wall Street zien dat de stier nog over voldoende kracht beschikt. Toch is dat nog maar sterk de vraag. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is immers te zien dat er een gevaarlijke divergentie is ontstaan tussen de S&P 500 index en de Dow Jones Transportation Average index. Een dergelijke grote divergentie tussen beide indices hebben we in het verleden nog niet eerder meegemaakt.

Gezien deze grafiek doen beleggers er wellicht verstandig aan om juist in deze tijd voorzichtig te zijn met nieuwe beleggingen. De noodzaak van het selecteren van de juiste aandelen lijkt in deze tijd van cruciaal belang te zijn.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.