We bevinden ons binnen de langste Bull Market ooit. Dat is uiteraard een hele prestatie en het kan zelfs nog mooier gaan worden. De meeste analisten verwachten namelijk dat de rally nog wel een tijdje zal aanhouden. Toch begint het onderliggende plaatje er steeds beroerder uit te zijn.

Er lijkt op dit moment weinig aan de hand te zijn op Wall Street. Zo wisten de Amerikaanse indices tijdens de afgelopen weken nieuwe recordkoersen te bereiken. Wat dat betreft zou je dus kunnen zeggen dat het overgrote deel van de investeerders nog steeds rekent op stijgende beurskoersen. En dat is ook wel logisch want de economische vooruitzichten zien er ook nog steeds uitstekend uit.

Hoelang duurt het beursfeestje nog?

Toch vertelt Wall Street op dit moment niet het volledige verhaal. Er is namelijk ook een ander verhaal dat ons wijst op de gevaren die er op dit moment zijn. Zo heeft Chris Kimble, van Kimble Charting, de onderstaande grafiek samengesteld om te laten zien dat er ook reden voor angst is.

Op de grafiek is te zien dat onder andere de huizenmarkt en de bankensector waarschuwen voor ‘zwaar weer’. En opvallend genoeg ondersteunt de sentimentsindicator – de RSI-indicator – de huidige rally ook niet meer. Linksonder is namelijk op de grafiek te zien dat de nieuwe recordkoers bij de S&P 500 index gepaard ging met een lagere notering bij de RSI-indicator.

Allemaal signalen die we ook in 2007 zagen…

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)