De Amerikaanse beurzen maken hun langste ‘bullrun’ ooit mee, die ging van start in 2009 en is voorlopig nog niet ten einde. Hoewel er twijfels bestaan of deze stierenmarkt nog lang intact zal blijven, zijn er alvast 3 sectoren die voldoende steun bieden om ze overeind te houden.

De stierenmarkt, die in 2009 is begonnen, houdt nog altijd stand. Vorig jaar wisten Amerikaanse aandelen een rendement te halen van 21 procent, dit jaar valt dat percentage wellicht iets lager uit maar desondanks lijkt de stierenmarkt tot het einde van dit jaar stand te gaan houden.

Volgens beleggerssite The Street zijn er drie sectoren die de Amerikaanse beurzen zullen ondersteunen, namelijk grondstoffen, cyclische consumentengoederen en FAANG. Beleggers en investeerders hoeven in principe niet te vrezen voor een abrupt einde van de ‘bullrun’, in ieder geval toch niet dit jaar.

Drie sectoren

De eerste steunpilaar zijn grondstoffen. Hoewel de handelsconflicten, die veroorzaakt worden door president Donald Trump, meer schade aanrichten dan goeds bijbrengen, kan deze situatie ervoor zorgen dat grondstoffen een flinke boost kunnen krijgen. Bedrijven en gezinnen gaan zich meer gedwongen voelen zich te richten tot goederen en diensten van Amerikaanse bodem.

Ten tweede heb je de cyclische consumentengoederen. Op economische vlak gaat het behoorlijk goed in de Verenigde Staten van Amerika. De werkgelegenheidscijfers zijn goed en de loongroei evolueert aardig mee. Het gevolg is dat meer consumenten geld kunnen spenderen binnen de Amerikaanse economie wat uiteindelijk resulteert in meer omzet voor Amerikaanse bedrijven.

Ten laatste zijn er de FAANG-aandelen, Facebook, Apple, Amazon, Netflix en Google (Alphabet). Ongeacht wat er zich afspeelt op het wereldtoneel, deze aandelen lijken een sterkhouder te zijn op de Amerikaanse beurzen. Beleggers verwachten namelijk veel van de groep gezien de wereldwijde bekendheid en de sterke bedrijfsresultaten die deze bedrijven elk kwartaal kunnen voorleggen.

Bronnen: Beursduivel, The Street

Foto: Pxhere