In het jaar 2020 zijn de meeste economieën geconfronteerd met een historische krimp. De coronacrisis wist genadeloos hard toe te slaan en de overheden moesten alle zeilen bijzetten om de schade te beperken. Inmiddels ziet de toekomst er een stuk rooskleuriger uit en mogen we uitkijken naar een economische expansie die jaren kan duren.

De meeste economen zijn het er wel over eens dat de wereldeconomie zich dit jaar krachtig zal gaan herstellen van het coronadebacle. De vraag is uiteindelijk of de meeste landen dit jaar het volledige economische verlies goed gaan maken. Zo zien de verwachtingen voor bijvoorbeeld de Amerikaanse economie er wat gunstiger uit dan de verwachtingen voor de Europese economie.

Amerikaanse economie kan nog jaren blijven groeien

Volgens de economen van LPL Research kan deze cyclus van economische expansie jaren gaan duren. Zo is op de bovenstaande staafgrafiek dat de Amerikaanse economie in het verleden gemiddeld te maken had met een economische groei die gemiddeld ruim 5 jaar lang wist stand te houden. De economische groei van de periode 2009-2020 wist uiteindelijk bijna 11 jaar stand te houden en daarmee was dit de langste periode van economische groei ooit.

De huidige cyclus van economische expansie is officieel tijdens de zomer van 2020 van start gegaan. Wat dat betreft is deze cyclus nog geen jaar oud. En mocht het verleden zich gaan herhalen, dan liggen er nog enkele goede economische jaren in het verschiet.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.