Audi heeft een antwoord klaar voor degelijke concurrentie met de Amerikaanse autobouwer Tesla. De Duitse autobouwer heeft een kleine ‘preview’ gegeven van hun nieuw elektrisch model dat mogelijks de klantenportefeuille van Tesla kan doen verkleinen, namelijk de Audi e-tron GT.

Tijdens de LA Auto Show in Californië stelde Audi zijn allernieuwste elektrische model voor. De e-tron GT is momenteel nog een concept dat normaal gezien in 2021 beschikbaar zou moeten zijn voor het grote publiek. Het is ongetwijfeld een stevige concurrent voor de modellen van Tesla.

E-tron GT

De Duitse bolide zou over een motor beschikken met een vermogen van 590pk en versnelt van 0 naar 100 kilometer per uur in minder dan 3,5 seconden. Het unieke aan dit voertuig is dat de wagen meerdere keren ten volle gebruik kan maken van de acceleratiecapaciteiten.

De topsnelheid is begrensd op 240 kilometer per uur om een actieradius van minimum 400 kilometer te kunnen garanderen. Audi heeft nog niet bekendgemaakt wat de e-tron GT zal gaan kosten, maar men verwacht dat dit ongeveer in de range van de Tesla Model S ligt, wellicht rond de 80.000 dollar.

De 90 kWh lithium-ion batterij kan zowel via inductie als via kabel opgeladen worden. In minder dan 20 minuten zou de batterij voor 80 procent opgeladen kunnen worden via kabel. De ‘draadloze’ optie, inductie dus, is helaas trager en vereist uiteraard een spoel die ingewerkt wordt in de vloer.

Concurrentie

Dit model zorgt alweer voor een uitbreiding van het e-gamma van Audi. In de lente van 2019 komt hun e-tron SUV uit, en de e-tron Sportback zal iets later beschikbaar zijn. De concurrentie met Tesla wordt steeds heviger, benieuwd of de Amerikaanse autobouwer de strijd met Audi kan volhouden.

Ook steeds meer autobouwers gaan de elektrische toer op, goed wetende dat brandstofmotoren op een dag niet meer aantrekkelijk zullen zijn en dat consumenten steeds vaker zullen opteren voor elektrische voertuigen. Deze markt was eerst voorbestemd voor Tesla maar dat gaat hard veranderen.

Bronnen: CNBC

Foto: Pexels