Ondanks het feit dat de meeste beurzen slechts enkele procenten verwijderd zijn van hun oude recordhoogten, heerst er op dit moment een pessimistische stemming op de beursvloer. En deze stemming heeft alles te maken met het feit dat veel sectoren tijdens de afgelopen weken geconfronteerd zijn met serieuze berentikken. En juist daarom is er een gevaarlijke combinatie ontstaan.

De oplopende coronabesmettingen hebben weten te zorgen voor angst op de beursvloer. Met name nu de overheden weer vergaande maatregelen doorvoeren maken beleggers zich grote zorgen. De economische groei kan immers in gevaar komen op het moment dat de coronamaatregelen te lang standhouden. En met name bepaalde sectoren worden daar hard door getroffen.

Herhaalt de geschiedenis zich?

Volgens de analisten van SentimenTrader is er een gevaarlijke combinatie ontstaan die weinig goeds voor de beurzen voorspelt. Zo is op de bovenstaande grafiek te zien dat onlangs (op een 6-maandbasis gemeten) slechts 20% van de sectoren een betere prestatie wist af te leveren dan de S&P 500 index. En dat terwijl de S&P 500 index op dat moment rond een recordkoers noteerde. Op de grafiek is te zien dat een dergelijke combinatie in het verleden slechts enkele keren eerder zichtbaar was.

De meest recente keer dat deze gevaarlijke combinatie waarneembaar was dateert uit het jaar 2000. Destijds werd de beursrally nog door enkele sectoren gedragen en dat lijkt nu opnieuw het geval te zijn. Beleggers moeten hopen dat de geschiedenis zich niet opnieuw gaat herhalen. Destijds was de stier immers bezig met de laatste stuiptrekkingen alvorens er een einde kwam aan de jarenlange Bull Market. En dat kunnen maar weinig beleggers en analisten zich op dit moment voorstellen.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)