Wall Street beweegt op dit moment rond haar recordkoersen. Wat dat betreft zou je dus kunnen stellen dat het goed gesteld is met de Amerikaanse beurzen. Toch is het nog maar de vraag of dat daadwerkelijk het geval is. Onderhuids begint het beursplaatje namelijk steeds verder af te brokkelen.

De grote Amerikaanse indices bewegen op dit moment rond haar recordkoersen. In dit geval hebben we het over de Dow Jones, S&P 500 en de Nasdaq index. Er zijn echter ook nog veel andere Amerikaanse indices en één daarvan is de Russell Microcap Index. Deze index bestaat uit Amerikaanse aandelen met de laagste beurswaarde.

Volgens deze grafiek ligt een beurscorrectie op de loer

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Crescat Capital LLC, is te zien dat de Russell Microcap Index het op dit moment niet gemakkelijk heeft. In tegenstelling tot de ‘grote’ Amerikaanse indices vertoont deze index nog gewoon een dalende trend. Deze index noteert op dit moment bijna 20% onder het hoogtepunt van 2018.

En voor de andere Amerikaanse indices zou dit op den duur slecht nieuws kunnen betekenen. Tijdens de afgelopen beursjaren was er immers sprake van een sterke correlatie tussen de koersbeweging bij de S&P 500 en de Russell Microcap Index. En zolang de trend bij de laatstgenoemde index dalend blijft, moeten beleggers oppassen dat de trend niet doorslaat op de andere Amerikaanse aandelen.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)