Tijdens de afgelopen twee jaar heeft de goudprijs haar glans weer volledig weten terug te krijgen. Het lijkt slechts een kwestie van tijd te zijn alvorens de goudprijs weet te stijgen naar een nieuwe recordkoers (in dollars gemeten). En een belangrijke goudgrafiek laat zien dat mogelijk de echte goudrally nog moet aanbreken.

Ondanks de stijgende beurskoersen zoeken steeds meer beleggers hun heil in de goudmarkt. En eigenlijk is dat helemaal niet zo vreemd, want juist nu zijn beleggers toe aan zekerheid. De beurzen zijn namelijk onvoorspelbaar en de coronacrisis kan nog gerust zware beursschade gaan aanrichten. Goud fungeert al decennialang als een veilige haven en dat lijken beleggers niet vergeten te zijn.

Goudbeleggers moeten deze grafiek in de gaten houden

Op de bovenstaande grafiek is het koersplaatje bij de goudprijs in beeld gebracht. Op deze grafiek is te zien dat dat de goudprijs in een ‘overgekocht’ gebied is aangekomen. Daar is sprake van indien de RSI-indicator weet te stijgen tot boven de 70-lijn. Binnen de technische wereld wordt er vaak gezegd dat je moet uitkijken voor een toppatroon indien die 70-lijn bereikt is.

Bij de goudprijs lijkt die 70-lijn juist een enorm ‘Bullishe’ lijn te zijn. Tijdens de voorgaande keren toen het gele edelmetaal wist te stijgen tot boven de 70-lijn, wist dat telkens te zorgen voor een verdere prijsstijging. Vaak moest toen de echte goudrally nog beginnen. Goudbeleggers hopen nu uiteraard op eenzelfde scenario.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!