De meeste economen zijn het er wel over eens dat de wereldeconomie niet gaat ontkomen aan een officiële recessie. Daar is sprake van indien het bruto binnenlands product tijdens twee kwartalen op rij weet te krimpen. De kans is daarnaast groot dat deze recessie langer aanhoudt dan waar veel mensen op dit moment rekening mee houden.

Het coronavirus heeft zich niet alleen ontpopt tot een dodelijk virus, maar ook tot een grote economische kwaal. Als reactie op het virus zitten veel landen op dit moment in een ‘lockdown’ gevangen. En deze maatregelen kennen grote economische gevolgen. Een deel van de economie ligt immers op dit moment stil.

Beleggers moeten deze recessie niet onderschatten

Volgens Ryan Detrick, strateeg bij LPL Financial, zijn beleggers tijdens de afgelopen 10 jaar behoorlijk verwend. Op de bovenstaande staafgrafiek is immers te zien dat er in de periode 2010-2020 geen één keer sprake was van een recessie (Amerikaanse economie). En dat was uitzonderlijk, want normaliter is er altijd wel sprake van een recessie tijdens een periode van 10 jaar.

Het probleem is echter dat deze recessie veel ernstiger kan zijn dan we tijdens de afgelopen decennia hebben gezien. Nog nooit eerder hebben we immers meegemaakt dat de economie tijdens een langere periode voor een groot deel stil stond. En de schade daarvan wordt met de dag groter. En het is nog maar de vraag of de centrale banken die economische klap kunnen opvangen.

2 aandelen onder 5 euro (die kunnen verdubbelen)

Deze bedrijven hebben alles in huis om de toppers van 2020 en 2021 te worden.

Download hier jouw gratis gids: 2 aandelen onder 5 euro (die kunnen verdubbelen)