De goudprijs wist tijdens de afgelopen week opnieuw goede zaken te doen. En dit was grotendeels te danken aan de toespraak van Fed-voorzitter Jerome Powell. Powell liet doorschemeren dat de Amerikaanse centrale bank klaar staat om nog deze maand de rentestand te verlagen.

De goudprijs beweegt op dit moment weer boven de grens van $ 1.400. Deze belangrijke weerstandszone werd twee weken geleden doorbroken en sinds dat moment is het optimisme rondom goud opgelaaid. En dat is ook niet vreemd, want de goudsector beschikt als een van de weinige sectoren nog wel over voldoende groeipotentieel.

Goudsector beschikt nog over voldoende potentieel

Volgens Ryan Detrick, van LPL Research, zijn er tijdens de afgelopen weken ‘technische verbeteringen’ opgetreden rondom de goudprijs. De doorbraak door de belangrijke weerstandszone die rond de $ 1.400 lag was daarbij een hele belangrijke, maar Detrick wijst ons ook op een andere belangrijke opwaartse uitbraak.

Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van LPL Research, te zien dat de Goud/Dollar Ratio onlangs opwaarts wist uit te breken uit het 8-jarige dalende trendkanaal. En een soortgelijke beweging was ook zichtbaar in het jaar 2002. Dat vormde destijds het startsein voor een goud Bull Market die ruim 9 jaar wist stand te houden.

Is er een nieuwe goud Bull Market onderweg?

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER