Sinds enkele weken zit de bankensector weer in de lift. Tijdens de afgelopen handelsweek wist de herstelbeweging zelfs in een hogere versnelling terecht te komen. Mogelijk komt er echter binnenkort alweer een einde aan deze imposante beursrally. Een belangrijke grafiek waarschuwt namelijk voor een nieuwe prijsval bij de bankensector.

De bankensector kent vooralsnog een volatiel beursjaar. Tijdens de maanden februari en maart moest deze sector tientallen procenten aan beurswaarde inleveren. Dat was overigens ook niet verwonderlijk, want de bankensector is al jaren een van de minst geliefde sectoren onder beleggers.

Moeten bankaandelen opnieuw vermeden worden?

Tijdens de afgelopen weken is het sentiment binnen de bankensector omgeslagen. Steeds meer beleggers ruiken hun kans nu de bankensector zo hard is afgestraft. Voor deze beleggers geeft de bovenstaande grafiek een belangrijk waarschuwingssignaal af. Op de grafiek, afkomstig van Kimble Charting, is de Amerikaanse bankensector afgebeeld. Volgens Chris Kimble is er op dit moment sprake van een belangrijke ‘terugtest’. De oude steunlijn moet, volgens de wetten van de technische analyse, nu gaan fungeren als weerstandslijn.

Volgens Kimble is er nu sprake van een verhoogd risico binnen de bankensector. Helemaal nu ook een belangrijk Fibonacciniveau bereikt is. Volgens hem moeten beleggers rekening houden met een nieuwe prijsval bij de bankensector.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)