Volgens de meeste economen bevinden we ons op dit moment in de late fase van de economische cyclus. En tijdens deze fase worden normaliter de eerste kleerscheuren zichtbaar en brokkelt de groei langzaam verder af. Daarnaast wordt een dergelijke late fase gekenmerkt door lagere bedrijfswinsten. En daar moeten beleggers de komende maanden rekening mee houden.

De wereldwijde aandelenmarkten zitten weer in de lift. Zo bewegen de Amerikaanse indices bijvoorbeeld op dit moment weer rond hun oude toppen. En ook elders in de wereld weten aandelen weer goede zaken te doen. De vraag is alleen hoelang de aandelenmarkten de stijgende trend nog intact weten te houden.

Rentecurve waarschuwt voor lagere bedrijfswinsten

Volgens de economen van Oxford Economics moeten beleggers de komende maanden rekening houden met lagere bedrijfswinsten. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Daily Shot, te zien dat de Amerikaanse rentecurve weinig goeds voorspelt. Deze rentecurve loopt normaliter 8 kwartalen voor op de Amerikaanse bedrijfswinsten. En de grafiek laat zien dat beleggers de komende 8 kwartalen rekening moeten houden met een steeds lagere groei bij de bedrijfswinsten.

Volgens de economen van Oxford Economics gaf de rentecurve tijdens de voorgaande toppen in 2000 en 2007 ook al vroegtijdig een waarschuwingssignaal af. Wat dat betreft doen beleggers er dus verstandig aan om dit waarschuwingssignaal deze keer wel serieus te nemen. Want niet alleen de economie, maar ook de beurzen lijken in de late fase van de cyclus te zitten.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.