Er is op dit moment sprake van grote verschillen tussen de verschillende indices. Zo noteren de Amerikaanse indices nog rond hun recordstanden, terwijl de meeste Europese indices daar ver van verwijderd zijn. Ondanks de goede prestatie van Wall Street, moeten beleggers niet denken dat de Amerikaanse stier onverslaanbaar is.

Op dit moment hangen er nog voldoende donkere wolken boven de markten. In het bijzonder heeft Trump nog steeds een grote invloed op de markten. Aangezien de president van de VS dreigt met het opleggen van nieuwe importheffingen op nieuwe Chinese producten, lijkt de kans op een mondiale handelsoorlog nog steeds reëel te zijn. Ondanks het handelsakkoord tussen de VS en Mexico lijkt Trump namelijk niet op ‘vredespad’ geslagen te zijn.

Goldman Bull/Bear indicator waarschuwt voor zware tijden

Over Wall Street is er overigens slecht nieuws te vertellen. Een betrouwbare Goldman Sachs indicator die is ontworpen om een signaal te geven over toekomstig beursmarktrisico is namelijk gestegen naar het hoogste niveau in bijna 50 jaar tijd. De Goldman Bull/Bear indicator, die gebaseerd is op maatstaven voor waardering van aandelen, groeimomentum, werkloosheid, inflatie en de rentecurve, bevindt zich nu op het niveau dat voor het laatst werd gezien in 1969.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat deze indicator in het verleden beleggers meermaals vroegtijdig heeft gewaarschuwd voor een aanstaande Bear Market. Wat dat betreft doen beleggers er dus verstandig aan om deze grafiek ter harte te nemen.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)