Tijdens de handelssessie van gisteren wist de S&P 500 index voor de 50ste keer dit jaar te stijgen naar een nieuwe recordhoogte. In amper 8 maanden tijd wist de toonaangevende Amerikaanse beurs deze bijzondere mijlpaal te bereiken. En deze recordrace doet denken aan de jaren 1964 en 1995.

Het jaar 2021 is tot nu toe een memorabel beursjaar. De stijgende beweging die vorig jaar maart in gang is gezet is tot op de dag van vandaag nog steeds intact. Sterker nog; tijdens de afgelopen maanden wist de beursrally in een hogere versnelling terecht te komen. Elke noemenswaardige correctie wordt vandaag de dag in een mum van tijd door de stieren hersteld. En dat is ook duidelijk terug te zien in het aantal recordkoersen die op de koersborden getoverd zijn.

Is dit een herhaling van de jaren 1964 en 1995?

Op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van LPL Research, is te zien dat de S&P 500 index tot nu toe dit jaar tijdens 50 handelssessies nieuwe recordkoersen wist te laten optekenen. En dat is bijzonder te noemen, want alleen tijdens de jaren 1964 en 1995 lag dit aantal hoger. Destijds werden er respectievelijk 52 en 51 nieuwe recordkoersen neergezet (tot en met augustus). En ook dat record kan nog verbroken worden, want de maand augustus is nog niet voorbij.

Opvallend genoeg wist de beursrally zowel tijdens het jaar 1964 en 1995 nog jaren stand te houden. In beide gevallen werd er ongeveer 5 jaar later pas een stevige top neergezet. Overigens was het vervolg wel minder rooskleurig, want in beide gevallen werden de beurzen daarna geconfronteerd met een beursdaling van tientallen procenten. Maar, mogelijk is het nog lang niet zover.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis