Tijdens de afgelopen weken verschenen er dramatische cijfers over de Amerikaanse arbeidssector. In amper vijf weken tijd verloren 27 miljoen Amerikanen hun baan. De daadwerkelijke schade is volgens kenners nog veel groter, want een groot deel van de Amerikaanse beroepsbevolking is actief als freelancer of zzp’er. Opvallend genoeg is er een sector die normaliter juist weet te profiteren van een stijgende werkloosheid.

Aan het begin van het jaar had niemand kunnen voorspellen dat de wereld getroffen zou worden door een onbekend virus. De ‘invisible enemy’ stort de wereldeconomie zelfs in een diepe recessie. Ondertussen proberen de overheden en de centrale banken er alles aan te doen om een harde economische val te voorkomen. Tot op heden wil dat echter nog niet echt lukken.

Stijgende werkloosheid betekent mogelijk goed nieuws voor deze sector

De meeste economen zijn het er wel over eens dat de economische schade tijdens de komende maanden nog verder zal oplopen. Ongetwijfeld zal dit leiden tot een stijgende werkloosheid. In dat geval lijken we er verstandig aan te doen om te beleggen in de S&P Metals & Mining Sector. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Nautilus Investment Research, is namelijk te zien dat deze sector in tijden van stijgende werkloosheid over het algemeen beter weet te presteren dan de algemene S&P 500 index. En dat is te danken aan het feit dat beleggers in tijden van onrust vluchten naar financiële producten die een bepaalde vaste waarden vertegenwoordigen.

Is dit hét moment om de handelsportefeuille te herinrichten?

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar