De wereldwijde aandelenmarkten zijn tot nu toe bezig aan een fantastische handelsweek. Tijdens de voorbijgaande handelsdagen wisten de wereldwijde beurzen stevig in waarde te stijgen en daarmee is er een deel van het verlies van de afgelopen weken alweer goed gemaakt. Ondanks deze herstelbeweging is onlangs een belangrijke indicator van Goldman Sachs van richting veranderd. En dat kan grote gevolgen gaan hebben voor de financiële markten.

Zakenbank Goldman Sachs heeft de beschikking over een belangrijke indicator. In de volksmond wordt deze indicator ook wel de Bull/Bear Indicator genoemd. Zoals de naam al doet vermoeden laat deze indicator zien of de stier óf de beer in het voordeel is. En tijdens de afgelopen jaren was de stier telkens in het voordeel, maar daar is tijdens de afgelopen weken verandering in gekomen.

Goldman Sachs Bull/Bear Indicator geeft een waarschuwingssignaal af

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Goldman Sachs Global Investment Research, is te zien dat de Goldman Sachs Bull/Bear Indicator enkele weken geleden een top wist neer te zetten. En sinds dat moment is er een voorzichtige daling van start gegaan. En een dergelijke beweging zagen we ook in de jaren 2000, 2007 en 2020. Toen zag het er eerst ook onschuldig uit, maar niet veel later kwam de Goldman Sachs Bull/Bear Indicator in een vrije val terecht. En dat wist destijds te leiden tot forse beursdalingen.

Uiteraard hoeft de huidige daling bij de Goldman Sachs Bull/Bear Indicator niet direct te leiden tot een nieuwe Bear Market. Maar, beleggers lijken er verstandig aan te doen om deze betrouwbare indicator nauwlettend in de gaten te houden. In de jaren 2000, 2007 en 2020 wist deze indicator immers de beleggers ook vroegtijdig te waarschuwen.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis